zondag 4 maart 2012

Mooie muzikale contrasten op zondagmiddag

Het is weer zo'n zondagmiddag dat er veel te veel muziek is tegelijkertijd. Jazz at the Top bij Fascinating Jazz in De Sniep in Zoetermeer en in Leiden het Rein de Graaff trio met Alan Skidmore en Benjamin Herman in De Burcht, Karel Boehlee en Simone Pormes in De Twee Spieghels en Ungawa in De Uyl van Hoogland. En allemaal tegelijkertijd!
Kiezen dus weer en het wordt De Twee Spieghels en De Burcht. Je weet niet wat je dan mist, maar het bkijkt een prachtige middag te zijn. Karel Boehlee en Simone Pormes zagen we al eerder, maar het blijft ontroerend mooi. Zelden was het zo stil in De Twee Spieghels! Jazz, Latin, pop alles komt voorbij. Your Song nog nooit zo mooi gehoord!
De Uyl van Hoogland ligt nog geen 100 meter verderop en in de pauze dus snel naar Ungawa, het Afro-jazz project van Ruud de Vries. Met Frans Heemskerk op toetsen, Martijn 'dat is al de derde keer deze week' Groen op drums, Nick Vos op gitaar, Gerold Olieberg op bas en Vernon Chatlein op percussie. Al een paar keer eerder gezien, maar het blijft weer genieten met nummers als Don't Stop The Carnival en Big Blow!
Een paar keer op en neer tussen Spieghels en Uyl en als dan Lo van Gorp in het publiek zit bij de Spieghels kan het niet anders dat hij ook even meezingt (The Princess Project). Een duet met Simone en nog een paar stukken met Karel: Stevie Wonder, George Benson, prachtig!
Zoals gezegd, een hoop gemist, maar het is een geweldige zondagmiddag in Leiden.

LINKS:
Karel Boehlee
Simone Pormes
Lo van Gorp
The Princess Project
De Twee Spieghels
Ungawa
De Uyl van Hoogland

Geen opmerkingen: