zondag 11 maart 2012

Afwisseling troef vandaag in Leiden met Izhar Elias, Andreas Metzler en Katvanger

De middag begint met een instore optreden van de klassieke gitarist Izhar Elias bij Velvet aan de Nieuwe Rijn. Prachtige muziek van vooral Spaanse tijdgenoten van Debussy door deze meester gitarist. Niet echt het terrein van MuziekGezien, maar toch goed om eens te horen.
Bij de achterburen is inmiddels het Andreas Metzler trio aan de tweede set begonnen met Thomas Hilbrandi op gitaar en Steve Altenberg op drums. Lekker freewheelen op nummers van Wayne Shorter tot Cole Porter in De Twee Spieghels, altijd leuk.
En als de avond valt is het tijd voor het tweede huiskamerconcert bij Jac. Geweldig leuk initiatief met vanavond Katvanger. Een akoestische en verkleinde versie van Jim Wake & Sleepwalker met Jim Wake op gitaar, zang en mondharmonica, Egbert Kemner op gitaar en zang en Ruud Fransen op bas en zang. Twee akoestische sets van tien nummers, de eerste set hartverscheurende blues, de tweede set een vrolijkere insteek en dan gelijk ook meer pop- en folkachtig.
Jim Wake heeft een stem die aan Tom Waits doet denken, het geheel gaat richting Commander Cody of Scrappy Hamilton. Een mooie mix dus van grotendeels eigen nummers. Op het eind zingt Sleepwalker toetsenist Arnoud van Buuren ook nog een paar nummers mee. Dan volgt een toegift en als je denkt dat het dan afgelopen is volgt er nog een a capella nummer.
Later dit jaar verschijnt een nieuwe cd van Jim Wake & Sleepwalker, hou ze in de gaten! Volgende huiskamerconcert is op 21 april met Dempsey, maar is al helemaal volgeboekt.

LINKS:
Izhar Elias
Andreas Metzler
Thomas Hilbrandie
Steve Altenberg
De Twee Spieghels
Jim Wake & Sleepwalker

Geen opmerkingen: