vrijdag 9 september 2011

Het kabbelt tot het knalt bij Batik

Het is een tijdje stil geweest rond Burcht Jazz, maar dit seizoen zijn ze weer helemaal terug. Het begon vorige week al met het (maandelijkse) optreden van Licks & Brains, vanavond speelt er de nieuwe groep Batik. Met Wolfert Brederode op piano, Mark Haanstra op bas, Joost Lijbaart op drums en Ed Verhoeff op gitaar kan je toch wel spreken van een supergroep. Het is pas hun vierde optreden in deze samenstelling, maar dat is niet te merken. Ze spelen allemaal eigen nummers, ieder bandlid heeft zijn eigen inbreng. En ze zijn magistraal.
De muziek is een beetje filmisch, een beetje trance, een beetje oosters en steeds boeiend. De meeste nummers beginnen rustig om dan langzaam naar een climax toe te werken. Tijdens de eerste set komen die climaxen nog niet helemaal uit de verf, maar in de tweede set spettert het enorm. Vooral het nummer Serendipity van Mark Haanstra maakt indruk. Het is misschien niet de meest toegankelijke muziek, het is best wel complex allemaal, maar desondanks een genot om naar te luisteren en kijken, hemelse klanken. Zou het niet nóg mooier zijn met een sax of trompet erbij? In de gaten houden in elk geval dit Batik!
Naar huis fietsend klinkt er nog muziek bij Bad Habits want daar is de wekelijkse jamsessie aan de gang. Nog een laatste setje van meegepikt met Marc Jansen op gitaar, Sven Rozier op drums, Ewald Ebing op toetsen en zang en Cedric Glans op bas. Vette funk en een Joe Cocker nummer en je bent weer helemaal terug op aarde. Prima afterparty.
LINKS:
Wolfert Brederode
Ed Verhoeff
Mark Haanstra
Joost Lijbaart
Burcht Jazz
Cedric Glans
Chris Koenen
Ewald Ebing
Bad Habits

Geen opmerkingen: