donderdag 15 september 2011

Toby Beard verrassend goed

Een singer-songwriter uit Perth, met drie cd's op haar naam, doet op haar Europese toernee ook Leiden aan. Ondanks het feit dat Toby Beard nauwelijks bekend is in Nederland is er toch een redelijke hoeveelheid publiek als ze het podium opkomt om het eerste nummer solo te doen.
Dan komen Tom Clarke en Josse Sharrard erbij, gewoon twee Nederlandse jongens die Toby tijdens het grootste deel van deze toernee bijstaan. Beide zijn lid van de Americana band Eland, en het blijkt wonderwel te klikken tussen de drie, ook al is dit pas hun vierde gezamenlijke optreden.
Ze spelen twee flinke sets met voornamelijk eigen nummers van Toby, maar ook enkele klassiekers. Zoals Rather Go Blind en iets van Patsy Cline. En dat zegt ook wel iets over haar muziek, nu en dan eens vrolijk, maar meestal echte blues, en altijd gemeend. Ze praat de nummers leuk aan elkaar en heeft er duidelijk zin in. Het publiek weet deze verrassing zeker te waarderen. Tot en met 25 september toeren ze nog door Nederland, België en Duitsland.

LINKS:
Toby Beard
Eland
QBus

Geen opmerkingen: