woensdag 21 september 2011

Joshua Panda Band mooi, maar mist drummer

Joshua Panda? Nog nooit van gehoord. Maar even zoeken op internet en het klinkt interessant dus vanavond naar de Q-Bus om te horen of het live ook zo goed klinkt. En dat doet het, hoewel vergeleken met de cd er een minimale bezetting op het podium staat, de drummer moest vanwege familie omstandigheden plotseling naar huis en wordt node gemist. Dus een akoestische gitaar een elektriche (slide) gitaar een pedal steel en een bas. En veel mooie meerstemmige zang.
Het gaat vooral ten koste van de snelle nummers, het optreden (bijna twee uur non-stop) bestaat vooral uit ballads. Melancholieke Americana van het zuiverste water, dat wel. Joshua Panda gaat verder waar de Flying Burrito Brothers ophielden en daar is dus niets mis mee. Volgend jaar gewoon terugkomen en dan met drummer (en violist, accordeonist)!

LINKS:
Joshua Panda Band
Q-Bus

1 opmerking:

Wesley zei

Jammer inderdaad van de drummer, de wat snellere nummers tussendoor waren een welkome afwisseling. De meerstemmige zang wist ook mij zeer te bekoren. Mooie muziek, waar naar mijn idee, veel meer mensen in geïnteresseerd zouden zijn. Het is in ieder geval fijn dat we voor goede muziek in Leiden één centraal informatiepunt hebben....