zondag 25 september 2011

Het is altijd swingen met Bernhard Berkhout

Het is een heerlijke zondag met veel te veel leuke activiteiten in de Leidse binnenstad, het lijkt wel Koninginnedag, zo druk is het. Wij beperken ons tot de Kunstroute, dat is al teveel voor twee dagen en bezoeken Galerie Patio in Nieuw Leyden in het prachtige huis ontworpen door 24H> architecture. Daarna langs bij Haagweg 4 waar we bouwplaatcollega Johan Scherft ontmoeten en een bezoekje afleggen bij Julia van Adrichem (gisteren nog in de tuin). Vervolgens door langs het atelier van Merijn Tinga (van de Trafficosurus). het nieuwe atelier van Simone de Jong (Gloria) en het Plantsoentheater dat we helemaal niet kenden.
Maar het is zondag dus dat eindigt dan toch altijd weer in De Twee Spieghels waar vandaag Bernhard Berkhout met vrienden speelt. Lekkere retro jazz met mooie soli van Berhard op klarinet en Koos van der Hout op cornet. En ook pianist Mark van der Feen (broer van Paul en Clemens) gaat helemaal los. Drie sets lang helemaal genieten!
Zaterdag staat Bernhard Berkhout met zijn Swingmates én Scott Hamilton op Zoetermeer Jazz in De Sniep, de maandag daarop, 3 oktober, staat het hele stel weer hier voor de deur. Dikke swingweek dus!

LINKS:
Galerie Patio
Johan Scherft
Julia van Adrichem
Merijn Tinga
Simone de Jong
Plantsoentheater
Bernard Berkhout
Koos van der Hout
Mark van der Feen
De Twee Spieghels

1 opmerking:

Wesley zei

Ik was niet aanwezig bij het optreden van Berkhout, maar je klinkt enthousiast, dus ik ga zorgen dat ik er volgende week bij ben. Het belooft een gezellig weekeinde te worden!