zaterdag 10 september 2011

Avond vol variatie in Leiden

Het is weer zo'n avond dat er veel te veel te doen is in Leiden. En alles begint om negen uur, zoals de Midnight Walk. Met als opening op de Beestenmarkt The Midnight Teasers met leuke covers.
De wandeling voert ons langs de djembe club van BplusC...
...het dans en muziek collectief Archipelago...
...klassiek gitarist Izhar Elias voor de Marekerk...
...een onverwacht gezelschap folkmuzikanten aan het Galgewater...
...muzikale Nederlandstalige poëzie van Hoed en de Rand...
...Te Hooghe Noot uit Noordwijk bij de Waag...
...en Hartekreet bij de Hooglandse Kerk...
...het is een supergezellig evenement en gezien het aantal deelnemers zeker voor herhaling vatbaar. Coverband Seven is voor ons de afsluiter van deze eerste Midnight Walk.
Want in De Twee Spieghels staat ondertussen het Floriaan Wempe sextet te spelen met onder andere Karel Boehlee op toetsen en Tom van der Zaal op sax. Geweldige set, maar daarna moeten we weer verder. In oktober gaat Floriaan een cd opnemen met onder andere Karel Boehlee, als dit er een voorproefje van is gaat dat heel goed worden.
Want in het LVC is het Triplex VII festival al weer een tijdje onderweg. Het één en ander gemist dus, maar op tijd voor The Apollo Project. Vorige week niet meer gezien in Brothers of Beer, nu in volle glorie. Goed!
En dan Joshua Woods! Wel veelvan gehoord, maar nog nooit live gezien, een verademing. Daar gaan we hopelijk nog heel veel van horen.
Koert Witteman is een jonge singer-songwriter die het leuk doet, maar nog moet gaan groeien om echt interrassant te worden.
Dat geldt dan weer niet voor Max Headroom, een indrukwekkende groep met drie man op het podium en één ervoor. Een heftig bandje dat je graag nog eens terugziet!
Link
LINKS:
Midnight Walk
Midnight Teasers
Izhar Elias
Hoed en de Rand
Te Hooghe Noot
Floriaan Wempe
Karel Boehlee
Tom van der Zaal
De Twee Spieghels
Apollo Project
Joshua Woods
Koert Witteman
Max Headroom
Triplex festival
LVC

Geen opmerkingen: