donderdag 22 september 2011

Weer eens wat anders dan (alleen) muziek

Het RAP architectuurcentrum in de Leidse Nieuwstraat heeft een nieuw bestuur en die hebben er zin in. Iedere drie weken is er vanaf vandaag de RAP op donderdag, architectuur, muziek en een borrel. De muziek komt van Rik van Boeckel, die ook regelmatig te zien is op de jamsessies in De Twee Spieghels, met percussie en rap, onder andere over het Singelpark.
Want dat is de architectonische zijde van deze middag, de plannen voor het 6 kilometer lange Singelpark. Cor Smit verteld kort over de geschiedenis van de Leidse vestingwallen, Geert Crielaard rekent voor dat het weliswaar geld kost, maar de gemeente nog veel meer oplevert, en Fons Verheijen pleit voor een Grand Design door een (internationale) toparchitect. Hup, aan de slag!
Even verderop nog een ingreep in de stad, alhoewel wat kleinschaliger, de Aalmarktbrug wordt ingepakt in wol. Een project van beeldend kunstenares Simone van Olst in het kader van OPEN Makers aan de markt.
Zij heeft daar twee maanden haar atelier en startte daar haar Urban Knitting project, al veel straatmeubilair in Leiden is ten prooi gevallen aan haar breisels en vandaag is dus de Aalmarktbrug aan de beurt. En dat het niet alleen iets voor vrouwen is blijkt ook nog weer eens. Leuk initiatief!

RAP architectuurcentrum
Rik van Boeckel
Rik op Reverbnation
Morslevend!

1 opmerking:

Rik van Boeckel zei

Hallo Peter

Dank voor je bericht. Ik heb de foto met een link naar jouw weblog op de Facebookpagina van de Rik van Boeckel fanclub geplaatst:
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Rik-van-Boeckel-Fanclub/10150142736115055?sk=wall&filter=1

Kun je trouwens deze webiste bij mij plaatsen:
www.reverbnation.com/rikvanboeckel
Daar zijn raps en songs van mij
te horen.

Die er nu staat, is verouderd

Vriendelijke groeten,
Rik van Boeckel