donderdag 19 maart 2015

Mooie finale van eerste Leidse Jong Quite Quiet

Na vijf optredens, veel coaching en diverse opdrachten is vanavond de slotavond van Jong Quite Quiet Leiden in het overvolle Leidse Volkshuis. Damiaan opent de avond en blijkt veel krachtiger geworden in het proces. Veel variatie binnen de nummers, de jury noemt hem dan ook Mister Rockopera. Theatraal, filmisch met veel dramatiek, hij heeft alles onder controle!
De opdracht voor deze finale was: zet een optreden neer van 15 minuten dat staat als een huis. Wendy zingt in allerlei talen en is een echte singer-songwriter en zet een gevarieerd setje neer. Aan het begin van deze reeks nog enigzins schuchter, nu zelfverzekerd, ze heeft grote sprongen gemaakt.
Suze heeft dat ook, van verlegen meisje tot doordracht artieste. De goede stem en het mooie pianospel waren er al, maar ze heeft er nu een prachtige, romantische set van gemaakt die ze ook uitstekend kan delen met het publiek. Mooi totaalpakket!
Na de pauze volgen twee wat meer ervaren muzikanten, nog steeds jong, dat wel. Aidan imponeert met zijn gitaargebruik, is zowel gitaar als drumstel, en zijn zelfverzekerdheid. Durft veel meer te doen met zijn stem, zijn nummers zijn geweldig en met veel variatie. Het is wel zware kost, maar ja, dat was bijvoorbeeld Nick Drake ook en die was écht prachtig!
Sarah mag de avond afsluiten en die gaat ook al een tijdje mee. Heeft ook al de nodige ervaring en dat is misschien een nadeel vanavond, want ze blijft dicht bij haar eigen stijl. Niettemin heeft dit traject haar ook nieuwe wegen doen inslaan. En ondanks een recente keelontsteking zet ze een prima set neer!
Dan mag de jury het verder gaan uitzoeken, Marcel van Schooten, Gideon Roggeveen en Vivian Wesselingh zijn er gelukkig vrij snel uit en beoordelen eerst alle deelnamers op hun optreden vanavond én hun ontwikkeling tijdens het proces. Pas dan volgt de ontknoping.
En de winnaar van de eerste Quite Quiet Leiden is uiteindelijk Suze omdat ze, volgens de jury, mensen meeneemt in haar verhaal, veel diversiteit laat horen en helemaal volwassen is geworden in dit traject! Dat is dus het oordeel van de jury, voor MuziekGezien zijn het allemaal winnaars.

LINKS:
Damiaan
Wendy
Suze
Aidan
Sarah
Jong Quite Quiet
Centrum voor Amateurkunst Leiden

1 opmerking:

Unknown zei

Mooi verslag Peter!