vrijdag 27 maart 2015

Grote contrasten vanavond

Het RGBfestival is begonnen aan de eerste dag en voor het eerst doet Gebr. de Nobel ook een duit in het zakje. En gelijk flink met als opener in de grote zaal Yori Swart, de singer-songwriter die deel uitmaakt van de Ladies of the Lowlands (net als Lavalu die eergisteren speelde op Jazz in de Kamer). Yori maakt er een prachtige set van met hooguit iets te veel gitaarwisselingen met bijbehorend stemmen. Zou wel wat vlotter mogen, maar de muziek is prachtig.
In de kleine zaal is plaats voor heftiger muziek met als opener hier Atanga Boom. Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met De X en dat is begrijpelijk want het zestal laat invloeden uit vele windstreken en voor Afrikaanse horen. Een feest om te zien en te horen.
In de grote zaal staat Raul Midón solo te spelen. Hij is de trekpleister vanavond in een goedgevulde, maar zeker niet uitverkochte zaal. Is een geweldige gitarist en heeft een fantastische stem en knap hoe hij tegelijkertijd gitaar en bongo's speelt, maar meer dan een uur is een beetje lang zo helemaal alleen, had er toch liever een band bij gezien.
Dan nog maar even knallen met BRUUT!, dat kan niet missen! De vuige Hammond-funk knalt door de kleine zaal en er wordt zelfs op gedanst. Spelen vooral nummers van hun nieuwe cd/lp Mad Pack en dat doen ze met overtuiging. Mooie afsluiter hier vanavond in De Nobel.

LINKS:
Yori Swart
Atanga Boom
Raul Midón
BRUUT!
Gebr. de Nobel
RGB festival

Geen opmerkingen: