zondag 8 maart 2015

Via via naar de internationale vrouwendag

Internationale Vrouwendag begint vandaag goed bij Velvet waar de Handsome Poets hun nieuwe cd 2015 presenteren. Veel jonge vrouwelijke fans staan vooraan bij het podium. Voor het eerst live gezien op het helaas ter ziele gegane Try-Out Festival op Leiden Centraal in 2010 en het is nog steeds een lekker bandje. Catchy pop en oudere hits als Dance (the war is over) en Sky on Fire ontbreken zeker niet!
Laurence Fish was hier al eens eerder dit jaar met zijn trio, maar op deze eerste echte lentedag van het jaar weten minder mensen De Twee Spieghels te vinden vandaag. Maar niet getreurd, woensdagavond speelt hij in de Q-Bus tijdens de voorronde van de Leiden Jazz Award.
Ondertussen zitten de terrassen in Leiden helemaal vol, maar tegen vijfen wordt het toch wat frisjes. Gelukkig gaat de Internationale Vrouwendag gewoon verder bij Haar Gangetje met twee prachtige optredens van De Sirenes. Naast oude bekende nummers als Anja Meulenbelt, Monosexueel, Help Je Zelf, Anna Blaman ook een nieuw geschreven nummer (Polderkolder?) naar aanleiding van Boer zoekt Vrouw. En Handjes Boven de Dekens natuurlijk, heerlijk genieten weer, net als hun vorige optreden bij Cultuur071 op Sleutelstad! Echt iets om even over na te praten met je aller-aller-beste vriendin.

LINKS:
Handsome Poets
Velvet
Laurence Fish
De Twee Spieghels
De Sirenes
Haar Gangetje

Geen opmerkingen: