donderdag 12 maart 2015

Tweede voorronde Leiden Jazz Award

Vanavond de tweede (en laatste) voorronde van de Leiden Jazz Award in de Q-Bus. wordt geopend door saxofoniste Kika Sprangers die een mooi setje neerzetten met eigen nummers die het midden houden tussen fusion en funk. Mooi, subtiel saxofoonspel!
Veel minder subtiel gaat de Italiaanse saxofonist Claudio Junior de Rosa te keer. Maar hij is wel een alleskunner! Heerlijk bebop trio dat hooguit het verwijt kan krijgen dat er wel érg veel noten worden gespeeld.
Datzelfde geldt ook voor de Deense gitarist Teis Semey, gelukkig heeft hij een quintet meegenomen, zodat er ook meer ruimte is voor met name de sax en de piano.
De IJslandse pianist Ingi Bjarni Skúlason begint heel voorzichtig, zeg maar voorspelbaar aan zijn set en net als je denkt: dit ken ik nu wel, zet het met zijn laatste nummer (Hollands Spoor) alles weer op zijn kant. Dát hadden we meer willen horen.
Laatste kandidaat is de Amerikaanse zangeres Priscilla Nokoe, de enige zanger(es) tijdens deze voorrondes. Zingt/scat eigen nummers en een mooie versie van Strange Fruit maar heeft haar zenuwen niet helemaal onder controle. Klinkt af en toe een beetje vals en dat is jammer, want mensen die haar eerder hoorden weten dat ze beter kan.
En dan is er weer juryberaad en vult trombonist Ilja Reijngoud de tijd op met een stel fijne standards. En dan volgt de uitslag, eerst de publieksprijs die naar Kika Sprangers gaat, dan de drie finalisten: Kika Sprangers, Teis Semey en Claudio de Rosa. Die zien we dus terug op 29 maart terug in de Stadsgehoorzaal als onderdeel van het Rhythm, Groove & Bass festival.

LINKS:
Kika Sprangers
Claudio Junior de Rosa
Teis Semey
Ingi Bjarni Skúlason
Priscilla Nokoe
Ilja Reijngoud
Leiden Jazz Award
Q-Bus

Geen opmerkingen: