zondag 22 maart 2015

Mooi begin van de lente

Het is een prachtige lentedag vandaag, tijd om eens flink langs de podia te fietsen. Want er gebeurt weer zóveel! En niet alleen in Leiden, vandaag is er bijvoorbeeld een benefiet jazz festival in Duinzicht in Oegstgeest voor activiteitencentrum het Jottem. Acht acts op drie podia te beginnen met het Residence Jazz Sextet en zangeres Aafje de Bloois plus Frits Landesbergen sr. op vibrafoon. Keurige traditionals in meestal eigen arrangementen voor een (over)volle zaal!
Ook bij het tweede podium is het dringen geblazen bij het duo Sounds Like A Jazzaffair bestaande uit Diana van der Bent en Paul den Bakker. Mooie mix van jazz en verjazzde pop. En ook hier is het dringen geblazen!
En zelfs op de zolder, flink trappen klimmen, is het druk bij de optredens van Blow & Co, de jazzjeugd van BplusC onder leiding van Anja Nielsen op bas, die in telkens wisselende bezettingen speelt.
Het Jim en Sven trio met Sven Rozier (drums), Costas Mavridis (bas) en Jim Guldemond (gitaar) zetten nog even het tweede podium op zijn kop! Er komt nog veel meer vanmiddag, maar het is zulk mooi weer buiten dat het tijd wordt te verkassen.
Naar het Theehuis de Leidse Hout namelijk, waar Rolf DelPrado op het programma staat. Díe is er dus niet, wel Lucas Meijers (gitaar), Lenny Bouwman (bas en zang), Ron Knoester (gitaar en zang) en Andrew Spieker (drums). Spelen gezien het mooie weer (en bij het Theehuis is het áltijd zomerser dan elders in Leiden) eindelijk weer eens buiten en het terras zit helemaal vol!. Het repertoire bestaat merendeels uit covers uit de jaren 60 en 70, met veel Stones en een vleugje Santana.
Dan dwars door Leiden naar Leiderdorp waar sinds kort de organisatie PickNick on Tour zondagmiddag dingen organiseert in Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Dat kan van alles zijn, en soms is het ook live muziek. Vanmiddag de swingende, zonnige en toepasselijke Caraibische klanken van Beguine Ballade. 26 april is er hier weer live muziek met Johnny Bruce Muller & Friends.
Dan naar De Twee Spieghels waar de zondagse muziek soms pas begint, nu al een heleboel voorspel. Mooi jong jazztrio rond bassist Grigoris Theodoridis met Katja Ji op piano en Jacopo Zanette op drums. Zijn goed en gevarieerd op gang en op het eind nog twee vocale bijdrages van een vriend van Grigoris. Er is nog meer muziek vanavond, maar het was leuk en mooi en héél gezellig. Tijd om naar huis te gaan, de lente is prima begonnen.

LINKS:
Residence Jazz Sextet
Sounds Like A Jazzaffair
Sven Rozier
Costas Mavridis
Jim Guldemond
Jazz in Oegstgeest
Duinzicht
Jottem
Lucas Meijers
Ron Knoester
Theehuis de Leidse Hout
Beguine Ballade
Zijlstroom
Picknick on Tour
Grigoris Theodoridis
Katja Ji
Jacopo Zanette
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: