zaterdag 28 maart 2015

RGB festival sluit knallend af

Eind van de zaterdagmiddag begint met een leuk concertje van het Ronja Burve Quartet in De Twee Spieghels.  Nieuwe gezichten en een nieuw geluid, niet de gebruikelijke standards, maar veel eigen arrangementen van jazz- en popklassiekers.
Het RGB festival loopt inmiddels ook op zijn eind met het Funked Up XL festival bij Gebr. de Nobel en Scheltema. Begin gemist, maar op tijd voor de Lefties Soul Connection. Vette Hammond funk dat de zaal op zijn kop zet.
Dan in de kleine zaal een optreden van The George met heerlijke lounge funk. Net als de Lefties al wel vaker gezien, maar ze worden wel steeds beter!
Funked Up XL speelt zich zowel in Gebr. De Nobel als in Scheltema af dus er zijn maar liefst 4 podia. In de grote zaal van Scheltema nog een stukje van het optreden van Sarah-Jane gezien. Een funky dame waar je niet omheen kan, een (misschien iets te) goed geöliede machine, de ziel ontbreekt.
Die is er weer wel bij het optreden van Postmen in de grote zaal van De Nobel, waar het inmiddels zó druk is dat de balkons ook open zijn. En terecht, hun vrolijke funky hiphop-raggae krijgt veel voetjes van de vloer!
Afsluitend is er een optreden van het aanstormend talent Pink Oculus met een mix van R&B en Afro-lounge. Maakt die belofte waar, grappig dat ze ook Tainted Love op het repertoire heeft staan. Er komen nog dj's en een jamsessie, maar dit is een mooie afsluiting van een lange dag!

LINKS:
Ronja Burve
De Twee Spieghels
Lefties Soul Connection
The George
Sarah Jane
Postmen
Pink Oculus
Gebr. de Nobel
Scheltema
Funked Up
RGB festival

Geen opmerkingen: