zondag 29 maart 2015

Leiden is OPEN sluit RGB festival mooi af

Het stormt en het regent en dan heb je iets leuks gepland op een verplaatsbaar podium in de binnenstad van Leiden. Dat werkt dus niet en er is last minute besloten om Leiden is OPEN (vanaf nu elke laatste zondag van de maand in plaats van het Verrassend WinkelWeekend) naar binnen te verplaatsen. Gelukkig genoeg winkels en café's die hieraan willen meewerken.
Gisteren laat geworden, dus vandaag ook laat uit de startblokken. Maar om drie uur zitten we klaar bij De Uyl van Hoogland voor een onvergetelijk optreden van Sinas. Eerder gezien op The Hague Jazz in 2009, toen waren ze nog met z'n achten, nu is de groep gestript tot drie. En dat blijkt een aanwinst! Hebben een heel eigen geluid ontwikkeld, beetje crossover tussen jazz, wereldmuziek en nu ook veel R&B. Drums en bass en wat ik nog nooit eerder zag, er wordt zowaar gedanst in De Uyl!
In de pauze even langs bij Velvet voor het Broken Brass Ensemble.In 2013 stonden ze al op SummerJazz, inmiddels is hun eerste cd uit. Aanstekelijke traditionele New Orleans jazz in een vrolijk Hollands jasje. Over jasjes gesproken, aan de outfit van de heren kan écht nog wel wat verbeterd worden.
En dan is het na de tweede geweldige set van Sinas een kleine stap naar De Twee Spieghels voor de maandelijkse saxbattle met vandaag Wouter Kiers, Kurt Schwab en Olaf Hoeks. Verder spelen Jeen Rabs, Hans Ruigrok en Maarten Kruiswijk nog mee en bij de laatste twee nummers ook nog trompettist Matthijs Sepers. Spelen allemaal standards, maar dat maakt niet uit. De Sfeer is uitstekend en ook het rondje door de zaak ontbreekt niet. Mooi einde van een prima maar drukke week jazzweek met het zeer geslaagde RGB festival en meer! Mooie afsluiting van een drukke tijd.

LINKS:
Leiden is OPEN
Sinas
De Uyl van Hoogland
Broken Brass Ensemble
Velvet
Wouter Kiers
De Twee Spieghels
RGB festival

Geen opmerkingen: