donderdag 26 maart 2015

Het lijkt wel januari bij de kroegentocht

Het is een druilerige, koude en trieste dag vandaag, letterlijk én figuurlijk, want in de raadscommissie wordt vanavond besloten over het lot van de Q-Bus. Dat vraagt om een manifestatie met onder andere een optreden van The Cannonball Johnsons en diverse sprekers. Ondanks het weer zijn er een paar honderd mensen op afgekomen, maar belangrijker nog, er zijn meer dan 9000 handtekeningen opgehaald voor de petitie Q-Bus needs to stay! Niet dat dat iets uithaalt, mijn vertrouwen in de politiek loopt weer ernstige schade op, vooral ook omdat de ware reden van de sluiting niet genoemd wordt.
Dan maar vertroosting zoeken in de muziek en dat kan prima vanavond tijdens de kroegentocht van het RGBfestival. De opening daarvan is in Galerie Café Leidse Lente met een optreden van Frans Heemskerk die samen met Jeroen Vierdag en Arno van Nieuwehuize weer eens zijn nieuwste cd Persona laat horen. Geweldig!
Dan naar De Twee Spieghels waar Bart Wirtz speelt samen met toetsenist Rein Godefroy, drummer Pim Dros en bassist Kasper Kalf maken ze er weer een prachtig concert van.
Er zijn meer dan 25 kroegen die meedoen, maar je kunt niet overal zijn. Dus tenslotte nog naar het Belgisch biercafe Olivier waar Rolf Delfos speelt met Lou Guldemond, Mark Stoop, Boudewijn Lucas en Karel Boehlee. Lekker groovende jazz,
zeker als Lo van Gorp ook nog een paar nummers mee zingt. Komt er toch nog een mooi einde aan deze trieste dag.

LINKS:
Cannonball Johnsons
Q-Bus
Frans Heemskerk
Galerie Café Leidse Lente
Bart Wirtz
De Twee Spieghels
Rolf Delfos
Belgisch biercafe Olivier
RGBfest

Geen opmerkingen: