woensdag 25 maart 2015

Jazz in de kamer mooie aanwinst

In Leiden kennen we natuurlijk al een aantal jaren het StuKaFest, vanavond is er in het kader van het RGB festival een jazzvariant, Jazz in de Kamer, met huiskamer concerten in de Leidse binnenstad. Wij beginnen bij Frank en Thea (Hot House) thuis met een (enigzins gammele) Benjamin Herman en Anton Goudsmit. Boeiende duetten tussen deze twee grootheden!
Van Primos Del Norte hadden we nog nooit gehoord, maar het blijkt een fantastisch trio te zijn dat de flamenco in een ander daglicht stelt. Jazz in de Kamer bestaat uit drie concerten van 30 minuten op verschillende locaties, hier in Babooka is het genieten!
Het derde optreden is van Lavalu, in een studenten huiskamer. Ze heeft de laatste tijd veel nieuwe nummers geschreven en die laat ze vanavond voor het eerst op een publiek los. Dat is wel even wennen, in tegenstelling tot haar oudere werk is dit specifiek voor solo zang met piano geschreven en niet voor een hele band. Dat klinkt tóch even anders, maar dat is een kwestie van wennen. Mooie afsluiter van een mooi nieuw initiatief, volgend jaar graag weer een Jazz in de Kamer!

LINKS:
Benjamin Herman
Anton Goudsmit
Primos del Norte
Lavalu
RGB festival

Geen opmerkingen: