zaterdag 22 december 2012

Van Kerst tot Ploctones

Al eerder gezien deze week, maar vandaag staan Pam MacBeth en Chris Koenen weer op het podium, nu bij De Twee Spieghels. Blijft altijd leuk deze mix van country, rock en kerstliedjes.
Tussendoor weer even langs bij de achterburen, want Velvet heeft een verrassings kerstoptreden. De wildste geruchten doen de ronde, uiteindelijk blijken het The Velveteers, de band van Velvet medewerkers. Met drie kerstliedjes sluiten ze het mooie in-store jaar af.
Gelukkig op tijd weer terug in De Twee Spieghels voor het kerstoptreden van Pam en Chris, waarbij een kort intermezzo door Peter Steinman en Fons Delemarre vaste prik is geworden.
Vervolgens soepeltjes door naar Scheltema waar Jazzed Up een veelbelovend avondje heeft geprogrammerd. Te beginnen met The George Experience, een prima funky binnenkomer met zang van SaraLee Vos, toetsen door Jorn Dal, gitaar door Lucas Meijers, bas door Tim v/d Voorn, drums door Daniel van Dalen, trompet door Pim van der Meer, altsax door de invallende Lo van Gorp en tenorsax door Peter Knoppert.
Dan is het de beurt aan een andere lokale band: Zosja. Al een paar keer eerder gezien, maar wat zijn inmiddels goed geworden! Zosja El Rhazi is een geweldige zangeres, en met gitarist Lucas Meijers, bassist Theo Balbig en drummer Daniel van Dalen lijkt dit kwartet klaar voor het grote werk.
In een inmiddels goed druk Scheltema is het tenslotte de eer aan The Ploctones om de avond af te sluiten en dat doen ze met een knalfeestje. Natuurlijk al diverse keren gezien, maar het blijft altijd genieten. Martijn Vink, Efraïm Trujillo, Jeroen Vierdag en Anton Goudsmit spelen anderhalf uur of hun leven er van afhangt. Leuk ook om Anton Goudsmit in een heel andere rol te zien dan vorige week met Estafest bij Hot House. En zo komt er weer een schitterend einde aan een mooie muziekdag.

LINKS:
Pam MacBeth
De Twee Spieghels
Velvet
Fons Delemarre
The George Experience
Zosja
The Ploctones
Jazzed Up
Scheltema

Geen opmerkingen: