maandag 3 december 2012

Bijzonder bezoek tijdens jamsessie

Na de maandelijkse jamsessie op zondag middag bij Olivier is er vandaag de wekelijkse jamsessie in De Twee Spieghels. Vanavond heeft Jeen Rabs de leiding en voor de eerste set heeft hij drummer David Barker (Azure) en bassist Matheus Nicolaiewsky meegenomen, die overigens de hele avond blijven meespelen. Een prima setje met veel Zuid-Amerikaanse invloeden.
Inmiddels zijn Bruce James en Bella Black binnen gekomen en dan wordt er gelijk uit een heel ander vaatje getapt. Bring It on Home to Me gaat door merg en been, zo mooi, zo vol soul!
Ze zijn op doorreis en hebben een paar dagen in Leiden gerepeteerd voor hun komende toer door Europa, hopelijk zijn eind januari weer terug tijdens de Leidse Jazzweek.
Ook gitarist Thomas Hilbrandie is er weer bij, dat worden weer mooie duetten en duels. In het begin doet Bruce James nog even mee op de piano, maar houdt het snel voor gezien, "I'm a bluesman, that jazz is way beyond me".
Maar als de band even pauze neemt kruipt hij toch snel achter de piano en speelt solo nog wat nummers. Doet wel aan Dr. John denken en dat is helemaal niet verkeerd. Bijzondere jamsessie weer!

LINKS:
Jeen Rabs
David Barker
Matheus Nicolaiewsky
Bruce James
Bella Black
Thomas Hilbrandie
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: