dinsdag 18 december 2012

Van Leidse Stijl naar Kerst

Vandaag is het eindelijk zover, de Leidse Stijl #2, jaarkrant over Cultuur, Wetenschap, Kunst en Economie komt weer uit. Er is een hele presentatie vanavond in de Nieuwe Energie en daar zit ook muziek bij. Rapper Revelino 'Black Rockstar' Rigters heeft een een Ode aan Leiden gemaakt op basis van de lofzang van Leidse ondernemers op de stad. Helaas met 'Canned Music', dat valt dan weer tegen.
Ook zingt Carolien Devilee en speelt Huub de Vriend een drietal Leidse muurgedichten, door Huub op muziek gezet. Verder zijn er een paar leuke toelichtingen op (het ontstaan) van de krant, een vooral in het begin iets te simpele quiz maar met als winnaar Jeroen, waar ik nog mee sprak tijdens een opname van Radio Laat Je Leiden afgelopen april.
Maar dat is natuurlijk allemaal bijzaak, het gaat om de nieuwe Leidse Stijl! En als winnaar mag Jeroen de omslag onthullen. Vanaf morgen overal in Leiden te vinden bij veel culturele instellingen, boekwinkels, café's, galeries, het Stadhuis en het Visitor Center. 64 pagina's en helemaal gatis!
De presentatie eindigt met een dj, dus we gaan snel door naar Lemmy's voor het eerste kerstconcert van Pam MacBeth en Chris Koenen. Er volgen er nog meer o.a. op donderdag in Schommelen en zaterdag in De Twee Spieghels, altijd de moeite waard. Mooie mix van Kerst, Country en Rock. Grappig trouwens al die mensen met een Leidse Stijl doos onder hun arm in het café.
En als tussendoortje komen dan ook nog eens Peter Steinman en Fons Delemarre langs voor o.a. Bello de Hond van Neerlands Hoop. Daarna nog een set van Pam en Chris met een afwisseling van country, pop en kerstnummers. Goede muzikale afsluiting.

LINKS:
Leidse Stijl
Revelino 'Black Rockstar' Rigters
Pam MacBeth
Fons Delemarre
Lemmy's Biercafe

Geen opmerkingen: