zaterdag 29 december 2012

Twee overvolle podia

Het podium in De Twee Spieghels is niet al te groot, een kwartet past er nog net op, maar meer gaat eigenlijk niet. Lo van Gorp heeft vandaag Karel Boehlee, Theo de Jong, Eddie Conard en Simone Pormes meegenomen en die laatste staat geregeld naast het podium. De muziek is er niet minder om, variƫrend van Braziliaanse jazz, tot nummers van Steely Dan. Eddie blijkt ook nog eens een hele goede zanger te zijn en als het tegen het einde van het optreden wat rustiger is geworden blijkt er zelfs ruimte om te dansen. Het overgebleven publiek krijgt er geen genoeg van en er volgt dus nog een toegift, On Broaway. Een geslaagde middag en dit is pas het begin!
Het podium in de Q-Bus is aanmerkelijk groter, maar als je daar dertien muzikanten op kwijt wil is het dringen geblazen. Het New Rotterdam Jazz Orchestra, bestaande uit Rob van de Wouw, Jan van Duikeren (trompet); Louk Boudesteijn (trombone); Juliane Gralle (tuba); Morris Kliphuis (hoorn); Cyrille Oswald (saxen, fluit); Bart Wirtz (saxen, fluit); Miguel Boelens (saxen); Tini Thomsen (klarinetten, bartitonsax); Mark Schilders (drums); Johan Plomp (bas); Reinier Baas (gitaar) aangevuld met gitarist Anton Goudsmit, bevolkt vanavond het overvolle podium.
Vorig jaar waren ze hier ook al, toen met Eric Vloeimans als gast, en dat was helemaal geweldig en deze avond doet daar niet voor onder. Ze spelen afwisselend nummers van Anton Goudsmit en leden van het orkest. Heerlijk om 050 (van The Ploctones) te horen spelen door dit gezelschap. Indrukwekkend!
Het is de derde zaterdag op rij dat Anton Goudsmit in Leiden speelt en elk concert was anders, twee weken geleden was hij met Estafest bij Hot House, vorige week met The Ploctones in Scheltema en nu dus hier. Prachtig drieluik van deze meester op de gitaar!

LINKS:
Lo van Gorp
Karel Boehlee
Simone Pormes
Theo de Jong
Eddie Conard
De Twee Spieghels
New Rotterdam Jazz Orchestra
Anton Goudsmit
Q-Bus

Geen opmerkingen: