zaterdag 8 december 2012

Di-rect breekt LVC alvast af

Het is druk vanavond in het LVC, ook al tijdens het voorpramma van Soul Sister Dance Revolution. Vorig jaar bijna gezien tijdens Schollenpop, maar een wolkbreuk gooide toen roet in het eten. De vijf jonge Hagenezen laten in een half uur horen dat ze terecht 3FM Serious Talent zijn en onlangs nog de Haagse popprijs voor aanstormend talent wonnen. Goede muzikanten, goed samenspel en stevige catchy liedjes.
Maar waar iedereen voor gekomen is, is natuurlijk Di-rect. Al meer dan vier jaar niet meer gezien (voor het laatst op het Haags Uitfestival in 2008 met delen van Tommy) en er is sindsdien wel het een en ander veranderd. De band speelt veel hechter dan vroeger en het is een complete en wervelende show. Ze spelen vooral materiaal van hun laatste twee albums en dat materiaal is ook weer eens stukken beter dan het voorgaande. Van het Tommy project is alleen de Underture overgebleven, maar die staat nu dan wél als een huis!
Een varrassend goed optreden dus, veel beter dan verwacht zelfs, maar het mooiste gaat nog komen. Want de toegift bestaat onder andere uit het nummer Say Something, de nieuwste single van Di-rect die ze samen met Kern Koppen maakten. Dit altijd verrassende hip-hop trio uit Den Haag blijft zichzelf vernieuwen met altijd weer onverwachtte combinaties. Vorige week in Paradiso was het optreden van Kern Koppen nog gepland, vandaag is het een sneak attack, met een beetje hulp van Twitter en MuziekGezien.
Al met al een geweldige avond en voor Di-rect gelijk een afscheid van het LVC, want de kans dat ze hier nog eens staan is klein. Maar we zien ze graag terug in De Nobel, wat een avond! Di-rect is nog de hele maand december te zien, overal in het land, en de toer eindigt de 29ste in het Paard in Den Haag.

LINKS:
Soul Sister Dance Revolution
Di-rect
Kern Koppen
LVC

Geen opmerkingen: