vrijdag 14 december 2012

Eindelijk Eefje de Visser met band in Leiden

De afgelopen jaren stond Eefje de Visser wel vaker in Leiden, maar altijd solo. Op het NS Try-outfestival, instore bij Velvet en afgelopen mei nog in De WW. Komt omdat er geen clubs zijn in Leiden, zegt ze, iets tussen cafe en Q-Bus in zeg maar. En dan nu opeens mét band in een bijna uitverkochte Leidse Schouwburg. Veel bekende nummers van De Koek natuurlijk, maar er is inmiddels ook al weer veel nieuw werk bijgekomen. Klinkt goed!
Dit is het laatste optreden in haar theatertoer, dus ze zijn goed op elkaar ingespeeld alhoewel Eefje vertelt dat ze nummers regelmatig op een andere manier spelen, om het ook voor hunzelf interessant te houden. In tegenstelling tot de ingetogen solo optredens vliegen de vonken er hier soms flink vanaf. En Call Me is een standaard onderdeel van de show, vloeiend overgaand in Hanging on the Telephone. Een mooi, onderhoudend en afwissellend optreden, genieten!
Op weg naar huis nog even afstappen bij Bad Habits, daar is eindelijk de donderdagse jamsessie weer terug. De organisatie is in handen van Ewald Ebing en de nieuwe opstelling van de band is veel beter zo. Onder andere zingt Corine, drumt Sven, bast Kjelt (maar niet op deze foto), speelt Eltjo op de gitaar en Flo op de mondharmonica. Het is een gezellige boel en een mooie afsluiting van deze dag.

LINKS:
Eefje de Visser
Leidse Schouwburg
Ewald Ebing
Bad Habits

Geen opmerkingen: