zondag 2 december 2012

Snarky Puppy maakt reputatie meer dan waar

Om in de stemming te komen begint de middag met de maandelijkse jamsessie bij Belgisch Biercafé Olivier. Veel personeel van Olivier op het podium vandaag, want daar blijkt veel muzikaal talent rond te lopen.
Maar iedereen mag meedoen en het repertoire is heel afwisselend, van bluesimprovisatie tot popcovers. Van Jailhouse Rock tot Nobody's Wife en in grotere en kleine bezetting. Hou de agenda in de gaten voor de jamsessie van januari.
Dan door naar De Twee Spieghels voor het Dominic J. Marshall trio met Kaspers Kurdeko op drums en Tobias Nijboer op bas. Staan hier vaker en zijn altijd een genot om naar te luisteren. Spelen een prima mix van eigen nummers en standards, maar het blijft allemaal een aanloop naar het optreden van vanavond.
Want Summer Jazz en Funked Up hebben in semenwerking met het LVC de Amerikaanse groep Snarky Puppy naar Leiden weten te halen. Traden afgelopen dagen al op in Rotterdam en Amsterdam en als allerlei musici dan roepen dat het zo geweldig is, dan ga je daar natuurlijk ook naar toe, zeker als ze in Leiden komen.
In het goed gevulde LVC maken ze er een wervelende show van met hun funky/jazzy muziek. Acht geweldige muzikanten die bijna twee uur lang de sterren van de hemel spelen, daar krijg je geen genoeg van. Zeker het verrassendste concert dit jaar in Leiden en zeker een van de beste dit jaar!
Om af te kicken nog even langs 't Praethuys waar de Men in Blues hun laatste twee nummers spelen met Chris Koenen, Robbie Carré, Frans Heemskerk en Cedric Glans en een gastrol voor Bart Landstra. Schijnt weer een prachtavond te zijn geweest, maar je kunt niet overal bij zijn.

LINKS:
Belgisch Biercafe Olivier
Dominic J. Marshall
De Twee Spieghels
Snarky Puppy
LVC
Summer Jazz
Men in Blues

Geen opmerkingen: