zaterdag 21 augustus 2010

Haarlem Jazzstad stelt teleur


Op vrijdagavond begint Haartlem Jazzstad pas goed als er ook drie kleinere podia mee gaan doen. Het Proveniersplein had een mooi affiche en opende met het Benjamin Herman 4tet, dat mag je natuurlijk niet missen. Met Joost Patocka op drums, Benjamin Herman op sax, Ernst Glerum op bas en Anton Goudsmit op gitaar speelden ze een geïnspireerde set met natuurlijk veel werk van de cd Hypochristmastreefuzz. Heel erg goed!

Het applaus na de toegift was nog niet weggestorven of het Haarlems straatorkest zette in. Een leuk zooitje ongeregeld dat als entre-act voor deze gelegenheid een jazzrepertoire had ingestudeerd. Was wel even overschakelen, iemand had het zelfs over cold turkey (maar dat zou later pas komen). Na 2 nummers was het al weer over, want hoewel van een ander niveau dan Benjamin Herman was het gewoon leuk en ze hadden evenveel speelplezier.

Om tien uur stonden de Jazzinvaders klaar om te spelen, maar er zijn technische problemen en het straatorkest gaat nog een tijdje door. Dan lijkt het dat het goed gaat komen, het straatorkest wordt bedankt voor de moeite en dan begint het lange wachten, technici proberen van alles maar het lukt nog steeds niet, de muzikanten balen verschrikkelijk want willen gewoon spelen en het publiek baalt want wil gewoon muziek en haakt langzamerhand af, er zijn tenslotte nog meer podia in de stad.
Om 11 uur is dit het beeld en geen teken dat daar snel verandering in zal komen dus dan maar even bij de andere podia op en rond de Grote Markt gaan kijken. En dat blijkt geen beste timing want zowel op het hoofdpodium als op 1 van de kleinere podia is het pauze. Het enige podium waar nog wel muziek is is niet te bereiken omdat iedereen daar nu staat. Jammer, 1 uur geweldige muziek gezien, 3 kwartier enorme lol en verder niets, een beetje mager voor een festival.

LINKS:
Benjamin Herman
Anton Goudsmit
Ernst Glerum
Joost Patocka
Haarlems straatorkest
Jazzinvaders
Haarlem Jazzstad

Geen opmerkingen: