zaterdag 7 augustus 2010

Bart Wirtz in zijn element


Het zit Schollenpop niet altijd mee met het weer, van de afgelopen 5 edities die we bezochten zijn er twee behoorlijk in het water gevallen. En dit jaar was het ook niet best, veel te veel regen. Jammer, want het programma was best goed.
Maar dus toch gekozen voor een binnenoptreden vlak bij huis, Bart Wirtz met een trio in De Twee Spieghels. En niet zomaar een trio want op drums was daar Pim Dros die we al vaker zagen met The Young Sinatras en op bas Guus Bakker die we nog niet kenden.

Bart Wirtz kennen we natuurlijk van Monsieur Dubois, zijn eigen Quartet, The Young Sinatras en het Artvark Saxophone Quartet. Ze speelden 2 sets van elk ruim een uur en zo langzamerhand begint De Twee Spieghels naam te maken als jazzcafe, niet alleen steeds meer bekenden gezichten uit het Leidse jazzcircuit komen langs, ook jazzmuzikanten laten zich steeds vaker zien.
Zoals vandaag pianist Frans Heemskerk die spontaan een paar nummers meespeelde, dat maakt een jazzcafe tot een jazzontmoetingsplaats, waar onverwachte, spannende dingen gebeuren. Muziek en combinaties die je niet mag missen!
Maar aan al het goede komt een eind en Duke Ellington's In a Mellow Tone was een prachtige afsluiter van dit zeer geslaagde optreden.

LINKS:
Bart Wirtz
Guus Bakker
Pim Dros
Frans Heemskerk
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: