zondag 15 augustus 2010

Q-bus uit zijn dak bij Streetlight Manifesto


Ze hadden nog een dagje over tijdens hun volle Europese toer dus tussen optredens in Duitsland en een optreden in Antwerpen moesten ze maar even langskomen in Leiden in de Q-bus dacht Hans van Polanen. Zo gezegd, zo geboekt, last minute weliswaar en als er geen affiche had gehangen bij De Twee Spieghels hadden we het niet eens geweten, want de Q-bus is in de zomer eigenlijk dicht.

Streetlight Manifesto is een Amerikaanse band die ooit is opgericht voor een eenmalige cd en toer, maar wegens succes bestaan ze nog steeds en heeft de vierde cd inmiddels het licht gezien. Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar het affiche zag er goed uit en de YouTube filmpjes helemaal. En als ze dan de Squirrel Nut Zippers als inspiratiebron noemen dan moeten wij dat zien.

En we kregen waarop we gehoopt hadden, één brok pure energie! Zeven fantastische muzikanten (bas, drums, gitaar, trompet, trombone en twee saxen en allemaal zingen) speelden de zaal plat met hun mengelmoes van punk en ska, met invloeden van latin, folk, World, funk, jazz en klassiek. Ja het is niet te omschrijven, je moet het gewoon horen en vooral ook zien, ervaren.
En hoewel het bijna te vol was om te dansen (nog nooit zoveel mensen in de Q-bus gezien) ging het publiek helemaal uit zijn dak, fans die uit het hele land naar Leiden waren gekomen om dit ongelooflijke concert mee te maken. Zoals dat dan heet: superlatieven ontbreken!

LINKS:
Streetlight Manifesto
Q-bus

Geen opmerkingen: