zondag 8 augustus 2010

Zondag muziekdag in Leiden 4


Het blijft zomeren op zondag in Leiden, dus weer tijd voor een rondje langs de diverse podia. In de Zijlstroom speelde het Pure Parsley Trio lekkere swing uit het American Songbook, van Blue Moon tot Georgia on my Mind. Gitarist/zanger Guido Schaake, bassist Johnny Tevreden en zangeres Ruth Geertse maken er een leuk optreden van, waarbij bas en gitaar alle ruimte krijgen tussen de vocalen door. Een gezellige start van deze zondag, alleen jammer dat het optreden binnen was en het meeste publiek buiten zat, na One for the Road tijd om verder te gaan.

Naar het Theehuis in de Leidse Hout waar Rob Baars (gitaar/zang), René Merbis (gitaar/zang) en Bart Landstra (mondharmonica) wel buiten speelden, een lekkere mix van blues en ballads voor een, zoals altijd, uitpuilend terras. Muziek zonder grote pretenties, maar met plezier gespeeld en daar gaat het om.

In De Twee Spieghels stond de Lodewijk van Gorp jazzband op het programma, maar al enkele dagen deden geruchten de ronde dat hij daarvoor Karel Boehlee (toetsen) en Simone Pormes (zang) mee zou nemen en dat was dus ook zo. De Spieghels afgeladen dus, extra bediening ingevlogen, tijdelijk glazen tekort, maar de muziek maakte alles goed.

Karel Boehlee zagen we vorig jaar nog op Jazz Middelheim met Toots Thielemans (aanstaande zaterdag staan ze daar weer), dus dat is niet de eerste de beste. Hier was het een luisterconcert en dat valt natuurlijk niet mee in een kroeg, maar de laidback mix van Latin en Soul hield het grootste deel van het publiek toch wel stil. Lo van Gorp en Simone Portes zongen afwisselend met Karel en af en toe een duet, zoals hier in een recent nummer van Stevie Wonder.

En af en toe nam Lo van Gorp nog de saxofoon erbij, mooi extraatje. Prima concert, geweldige muzikanten, en De Twee Spieghels begint naam te maken bij jazzminnend Leiden, zo vol zagen we het nog nooit!

LINKS:
Pure Parsley
Zijlstroom
Theehuis Leidse Hout
Lo van Gorp
Karel Boehlee
Simone Pormes
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: