zondag 1 augustus 2010

Zondag muziekdag in Leiden 3


Little Boogie Boy is een oude bekende die we de laatste weken weer vaak zagen in Leidse Hout en nu in restaurant Zijlstroom in Leiderdorp. Lekker buiten, maar dus wel zonder enige versterking (vanwege klagende buurtbewoners) en met een feestje op de achtergrond is dat dan wel jammer. Toch een leuke set 'happy blues'gehoord met een prima mondharmonicaspeler (Keith Dunn) als onverwachte gast.

Daarna naar het Theehuis in de Leidsehout waar Wouter Kiers weer lekker bezig was, niet met zijn eigen trio, maar met een gelegenheidsformatie met Harm van Sleen op bas en de pianist Nick van den Bosch. Lekker informeel met een repertoire variƫrend van La Vie en Rose tot Caravan.

Om het rondje compleet te maken vervolgens naar wijn- en jazzcafe De Twee Spieghels waar Act of Mutiny een optreden verzorgde. Niks jazz deze keer maar maritieme folkmuziek, dat verwacht je daar niet. Maar we zijn van alle markten thuis, dus dat is geen bezwaar. Muzikaal gezien een mooi optreden, visueel ontbrak er nog wel wat, vooral de zesstemmige acapella nummers verdienen meer aandacht richting publiek. Het oog wil ook wat. Toch goed dat De Twee Spieghels ook deze muziek een kans geeft, ga zo door.

LINKS:
Little Boogie Boy
Zijlstroom
Wouter Kiers
Theehuis Leidsehout
Act of Mutiny
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: