zondag 29 augustus 2010

Zondag muziekdag in Leiden 6


Het regende veel deze zondag dus Zijlstroom en Theehuis deze keer maar overgeslagen en direct naar De Twee Spieghels waar een optreden stond aangekondigd van 3 Unplugged. Drie zangers/gitaristen die covers van vooral jaren 70 pop/rock speelden op akoestische gitaren. Daardoor was het niet een 'zo goed mogelijk nadoen', maar een eigen interpretatie zonder het orgineel uit het oog te verliezen.

In de pauze even om de hoek gekeken bij The Music Temple waar Klavan Gadjé een feestje bouwde. Nederlandstalige Balkan-gipsy-klezmer zeg maar. Tien muzikanten die van geen ophouden wisten en de hele Koornbrug op zijn kop zette. Want ondanks het slechte weer was er behoorlijk druk. Een aanrader!

Na afloop van dat concert terug naar 3 Unplugged, die inmiddels weer door waren gegaan en ook van geen ophouden wisten. Intussen was het niet alleen meer 70-er jaren, maar werden nummers uit de hele tweede helft van de vorige eeuw gespeeld. En hoewel coverbands vaak snel gaan vervelen, was het hier een feest om van begin tot eind mee te maken.

LINKS:
3 Unplugged
Klavan Gadjé
De Twee Spieghels
The Music Temple

Geen opmerkingen: