zondag 22 augustus 2010

Zondag muziekdag in Leiden 5


Het is weer zondag, het weer valt mee (al zijn de voorspellingen niet echt goed), dus tijd voor een muzikaal rondje in Leiden. Allereerst naar restaurant De Zijlstroom waar Rob Baars en René Merbis spelen. Twee gitaristen en zangers die een leuke set Americana, ballads en luisterliedjes ten gehore brengen. Mooi tweestemmig af en toe en zeer onderhoudend. Niets spectaculairs, gewoon lekker ontspannen genieten van de muziek.

De aangekondigde regen blijft uit dus dan snel door naar het Theehuis in de Leidsehout waar Phaedra Kwant (bas en zang) en Wolf Martini (gitaar) een intiem optreden deden. De tweede set (eerste gemist want Zijlstroom en Theehuis beginnen allebei om 2 uur) speelt Phaedra op de contrabas en ligt de nadruk vooral op het jazzy, Latin repertoire. Hele goede bassiste en zangeres, wil je graag meer van zien. Ze schijnt ook te kunnen rocken (McChicks, of is dat alleen voor de Achterhoek?).

De derde set speelt Phaedra op de elektrische bas en het repertoire gaat meer richting pop met nummers van The Beatles, Stevie Wonder en Cindy Lauper. Wolf speelde donderdag nog op Haarlem Jazzstad met Mary Davis Jr. en viel daar al op als een prima en veelzijdig gitarist, vandaag is de bevestiging daarvan in deze kleine bezetting. Hij speelde ooit in het voorprogramma van Tuck & Patti en hoewel een vergelijking met Tuck Andres natuurlijk niet op gaat, was vandaag wel te horen waarom hij in dat voorprogramma stond, 1 van de betere Nederlandse gitaristen.

Dan beginnen de eerste voorzichte druppels te vallen en is het dus tijd om het buitengebeuren in te ruilen voor een binnenoptreden in De Twee Spieghels. Daar speelt Captain Kurt een programma rond het thema Mingus Monk & More. Saxofonist Kurt Schwab en pianist Bart Egeter speelden nummers van Charles Mingus en Thelonious Monk en op het eind nog een paar nummers van Bart zelf. Prima optreden, prima sfeer en het wordt ook steeds drukker in De Twee Spieghels.
Vanaf volgende maand komen er twee extra avonden live muziek bij, elke 1ste en 3de vrijdag van de maand speelt het Robert Rook Trio er.

LINKS:
De Zijlstroom
Phaedra Kwant
Wolf Martini
Theehuis Leidsehout
Captain Kurt
Kurt Schwab
Bart Egeter
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: