dinsdag 17 augustus 2010

Jamsessies De Twee Spieghels steeds boeiender


Het was weer gezellig druk in De Twee Spieghels tijdens de wekelijkse jamsessie met onder het publiek ook steeds meer (jazz)muzikanten Vandaag was het de beurt aan drummer Andreas Carree vergezeld door Frans Heemskerk op piano, Cedric Glans op bas en Bob Rigter op saxofoon. De eerste zagen we al eens met Mr Boogie Woogie, de laatste met zijn eigen kwartet en in beide gevallen was dat in de Haagse grachten, zei het met twee jaar ertussen.

Een set lang lekker jammen dat het een lust had waarbij iedereen ruimte kreeg voor solo's en het samenspel én de speelvrugde uitstekend waren.
Daarna was het de beurt aan een stel jonge(re) muzikanten die in wisselende samenstelling op piano, drums en (elektische) bas. Leuk te zien dat er in Leiden ook jonge muzikanten jazz spelen. Zou nog leuker zijn geweest als er nog een solist (sax, trompet) bij zou zijn geweest.

Daarna namen de 'oudjes' het weer over met deze keer Dolf Delprado op de bas. Stond ie mooi naast zijn eigen schilderij te spelen. Het was weer een heerlijke jazzavond in Leiden!

LINKS:
Andreas Carree
Frans Heemskerk
Bob Rigter
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: