vrijdag 29 augustus 2014

Open impro en Spieghels impro

Er gebeurt van alles bij de OPEN|Makers aan de markt in Leiden, veel beeldende kunst, maar ook af en toe live muziek. Vanavond organiseert Satellite Network Events daar een improvisatie avond. Als eerste is daar het duo Wigwam, voldoen gelijk aan de verwachtingen: Luide Avantgardemuziek stond in de aankondiging en dat is het ook. Een drummer en een gitarist die voor het eerst samenspelen en 15 minuten lang de Aalmarkt op zijn kop zetten.
Dan volgt het Rotterdam FreeJazz Ensemble dat zijn naam ook helemaal waar maakt, ze komen uit Rotterdam, spelen FreeJazz en iedereen mag meedoen. Dus op een gegeven moment is het kwartet opeens een sextet, wordt het alleen maar gezelliger door. Complete chaos, dat wel, maar er wordt toch ook wel naar elkaar geluisterd. Enige nadeel van deze optredens hier is dat er vaak alleen bier te drinken is, een glaasje wijn zit er niet in.
Daarom door naar De Twee Spieghels, want daar is óók muziek én wijn en de Jeroen Vrolijk pianist series zijn altijd boeiend. Heeft vanavond twee jonge muzikanten bij zich, Ingmar Glerum op gitaar en zang en Reindert Kragt op bas en een beetje toetsen. En ja, allebei familie van...
Reindert in mei voor het eerst gezien met Esther van Hees in de Roode Bioscoop en Esther stond hier zelf ook al wel eens. Opnieuw wordt hier geïmproviseerd, maar gestructureerder dan eerder op de avond. Swingend optreden, met soul, funk, jazz en bluesrock. Prima begin van dit muzikaal overvolle weekend!

LINKS:
Rotterdam FreeJazz Ensemble
Jeroen Vrolijk
Ingmar Glerum
Reindert Kragt
De Twee Spieghels

1 opmerking:

Lama Waaien zei

Hi Peter, bedankt voor je aanwezigheid, foto's en je verslagje. Twee kleine aanmerkingen;
1.) Er was naast "alleen bier" wel degelijk ook witte en rode wijn aanwezig. Jammer te lezen dat je het gevoel had iets te missen , volgende keer beter...
2.) het Rotterdam FreeJazz Ensemble speelde deze keer als kwartet , met een korte gastrol voor Casper Prager en mijzelf, het was dus niet dat "zomaar iedereen mag meedoen." (daar zijn weer andere open sessies voor, wel leuk dat het zo oogde en oorde;) )