vrijdag 25 april 2014

Beetje regen deert Life I Live Festival niet

Geen hagel of onweer vanavond bij het Life I Live Festival in Den Haag, gewoon een beetje regen, poncho of plu zijn afdoende. Wel is het iets minder druk bij het eerste optreden op de Plaats van Sugar Boy & The Sinners, maar het publiek is er niet minder enthousiast om. Prima optreden weer van deze jonge Leidse bluesband!
Iets verderop, op de kop van het lange Voorhout speelt inmiddels The Silverfaces al een tijdje, dus maar drie nummers van gehoord, maar deze psychedelische rockband maakt indruk. Ze spelen eigen nummers en ook één cover, Rock and Roll van Led Zeppelin en dat weten ze overtuigend neer te zetten.
Terug naar de Plaats voor een optreden van My Baby, vorige week nog instore bij Plato in Leiden, nu gewoon écht voluit. En dan blijkt maar weer dat die instores prima opwarmers zijn, maar het toch niet halen bij een voluit concert. Want wat een geweldige, hypnotiserende moerasblues speelt dit drietal! En met hun Voodoo muziek spelen ze ook nog eens de laatste regendruppels weg.
Op het Lange Voorhout speelt inmiddels Spider Rico, de heropgeleefde Haagse garagerockband. Niets nieuws, niets verrassends, maar het staat wel als een huis en de moshpit gaat uit zijn dak.
Dan nog iets verder wandelen naar het Kerkplein voor Moss, die nummers van hun nieuwste cd We Both Know The Rest is Noise spelen. Ook nog onlangs instore gezien bij Velvet in Leiden en ook hier blijkt real live nog beter dan binnenkamers!
Er komt nog veel meer moois vanavond, maar inmiddels is het zo druk dat veel optredens niet meer te bereiken zijn. Helaas geen Jett Rebel dus, of Birth of Joy, maar het was een prima avond in Den Haag alleen al met wat er wel te zien was.

LINKS:
Sugar Boy and the Sinners
The Silverfaces
My Baby
Spider Rico
Moss
Live I Live Festival

Geen opmerkingen: