vrijdag 4 april 2014

Met de hele familie naar de Q-Bus

Rock 'n Roots heet het vanavond in de Q-Bus, maar het had net zo goed de Van Bemmel familieavond kunnen heten, want al gelijk bij de openingsband The Happy Acorns met hun vrolijke roots/Americana muziek spelen Mark van Bemmel op gitaar en partner Karin Smit op zang en percussie.
Dat de appel niet ver van de boom valt bewijzen de Cannonball Johnsons met hun altijd opzwepende roots/bluegrass. Met zoons Thijs (mandoline en soms bas) en Gosse (bas en soms accordeon) van Bemmel. Opvallend veel nieuwe, eigen nummers en dat valt niet altijd mee. Op een verschuiving van de bluegrass naar het singer-songwriter genre zitten we niet echt te wachten. Keep the bluegrass alive!
Maar Thijs en Gosse zijn van meerdere markten thuis blijkt bij de derde band vanavond: Vacuous Me. Want nu gaan we van de roots naar de rock, stonerrock om precies te zijn. Twee weken geleden nog gezien in Scheltema bij Band Talent en een bandje met potentie. Alleen het kiezen van een naam is niet hun sterkste punt, die beklijft niet echt. Maar ja, dat past dan ook wel weer bij stonerrock.
En tenslotte alweer de vierde band van vanavond en ze hebben gelukkig het beste tot het laatst bewaard want Sandpaper Kiss steelt de show. Met Gosse op de bas (en Wesley, geen familie, maar wel een Cannonball Johnson, op gitaar en zang). Uitstekende combi van jaren 60 psychedelica met jaren 90 grunge en af en toe een vleugje Balkan erbij.
Mooie afsluiting van deze toch verrassende en boeiende muziekavond!

LINKS:
Happy Acorns
Cannonball Johnsons
Vacuous Me
Sandpaper Kiss
Q-Bus

Geen opmerkingen: