dinsdag 22 april 2014

Kwetsbare band en stoere bink vullen elkaar aan

Een bijzondere combinatie vanavond in de Q-Bus in Leiden. De Engelse groep Tomorrow We Sail opent met een mooi, ingetogen en vooral kwetsbaar optreden. Het is hun eerste optreden in Nederland en naast de gangbare instrumenten als drums, bas, gitaren en toetsen vallen ook de twee strijkers op.
De muziek is moeilijk te omschrijven, maar denk indie-folk in een setting van soundscapes, ach je moet het gewoon zien. Regelmatig wordt er van instrument gewisseld en bepalend voor hun geluid is de meerstemmige zang, in één nummer zelfs met allen maar toetsen begeleiding. Dat kán helemaal fout gaan, maar hier klinkt het prachtig!
Een absolute tegenpool is de rauwe singer-songwriter muziek van de Amerikaan Dan Bern. Hij doet het helemaal alleen met gitaar, mondharmonica en zijn doorleefde, krachtige stem. De liedjes gaan veel over plaatsen waar hij geweest is, bijna een gezongen road-movie.
Het is een bijzondere combinatie, die ook maar eenmalig blijkt te zijn. Tomorrow We Sail is donderdag en vrijdag nog in Nijmegen en Groningen te zien, Dan Bern volgt een heel andere route via Bad-Nieuweschans, Amen, Hoorn en Eindhoven.

LINKS:
Tomorrow We Sail
Dan Bern
Q-Bus

Geen opmerkingen: