vrijdag 18 april 2014

Kroegentour Gebr. de Nobel verrast

Gebr. de Nobel zit al een tijdje zonder vaste stek in Leiden sinds de sluiting van het LVC afgelopen zomer. En de nieuwbouw aan de Marktsteeg gaat ook nog eens wat langer op zich laten wachten dan aanvankelijk aangenomen, niet echt ongebruikelijk voor zulke grote bouwprojecten. Om toch in beeld te blijven is er nu de Gebr. de Nobel Kroegentour. Afgelopen zaterdag was de eerste editie in De Uyl van Hoogland, vanavond de tweede in De Vergulde Kruik met om te beginne Sarah Laure met haar nieuwe band. Een prima singer-songwriter met een repertoire vol pop, soul en funk en een mooie, volle stem.
In de pauze even langs bij Lazaru's waar Bald as Love als altijd weer een prima Jimi Hendrix tribute avond neerzet. Hier wordt het verschil tussen coverbands (het vaak fantasieloos proberen na te spelen van allerlei oude hits) en tribute bands (met eigen interpretaties van het repertoire van één favoriete artiest) goed duidelijk. Hier is het genieten!
Pauze in Lazaru's, dus weer terug naar De Vergulde Kruik voor het tweede optreden van de Kroegentour. En dat blijkt een meer dan verrassend optreden van de Arnhemse indie-folk band Nausica te zijn. Spelen een prachtige set met ouder werk en nummers van de onlangs opgenomen tweede ep. Een naam om in de gaten te houden!
De Gebr. de Nobel Kroegentour gaat verder op 2 mei in The Duke of Oz met o.a. Floris Bates (volgens insiders een aanrader), 9 mei in De WW en 31 mei in Lazaru's. Zijn we toch weer terug bij af.

LINKS:
Sarah Laure
Bald as Love
Lazaru's
Nausica
De Vergulde Kruik
Gebr. de Nobel

Geen opmerkingen: