zaterdag 26 april 2014

Koningsdag, maar er is niets veranderd

Na de imposante optredens van er echt toe doende bands gisteren op het Life I Live Festival in Den Haag, is het vandaag toch wel een beetje behelpen in Leiden bij de eerste Koningsdag. Maar een rondje door de binnenstad levert toch wel weer wat orginele en leuke live muziek op. Te beginnen met Texas Shot op het Vrouwenkerkhof bij 't Praethuys, weliswaar een coverband, maar niet de standaard top zoveel hits.
Op het Pieterskerkhof is er een kunstmarkt met diverse schilders plus live muziek van prille jonge bands van Band Talent met Michèle Verberg, Jim Elzenga en Babo Amin én overheerlijke crêpes! Kort optreden met niet altijd overtuigende covers, solide band wel, maar de zang kan beter.
Vervolgens op hetzelfde podium The Destructive Penguins en dat is een verademing. Hiphop en raggae met invloeden van onder andere Frank Zappa. Ja dit begint echt ergens op te lijken. Want hoewel de grote podia op de Nieuwe Rijn (coverbands) en de Lammermarkt (dj's) overvol zijn, is het hier goed genieten, lekker druk maar niet overmatig.
In drankokaal De WW is vanmiddag ook live muziek, het allereerste optreden van Virgin Hank the Angry Mob. En dat klinkt helemaal goed, met een dosis raggae, vleugje funk en een punk attitude maken ze er een mooi feestje van.
En gewoon omdat het zaterdagmiddag is, is er ook weer live muziek in De Twee Spieghels met het Dimitis Verdinoglou Trio. Met Grigoris Theodoridis op bas en Augustas Baronas op drums spelen ze swingende standards en eigen werk met heel veel mooie improvisatie.
En omdat het zo gezellig is ook nog even naar 't Praethuys waar The Return of the Walkman een stevig potje raggae afleveren. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de reïncarnatie van de Haagse band The Walkman die in de jarige tachtig van de vorige eeuw al furore maakten. Hier laten ze horen dat ze het nog lang niet verleerd zijn. Een waardig slot voor deze eerste Koningsdag die in Leiden qua opzet weinig anders is dan Koninginnedag de voorgaande jaren.

LINKS:
Texas Shot
Destructive Penguins
De WW
Dimitris Verdinoglou
De Twee Spieghels
't Praethuys

Geen opmerkingen: