zondag 25 november 2012

Verrassend Muziek Weekend in Leiden

Het is weer het Verrassend Winkel Weekend in Leiden, met vandaag het thema Sinterklaas, die hier vandaag zijn intocht houdt. Maar ja, toch liever muziek, dus op naar Velvet voor een instore optreden van Villeneuf. In het kader van hun eerste plaat, geen cd, geen vinyl, maar een zeefdruk met downloadcode. Al wel eerder gezien maar niet akoestisch en zeker niet met Bart Wirtz op dwarsfluit. Verrassend!
Dan door naar De Twee Spieghels voor Yoonmi Choi Quartet met Yoonmi zelf op piano, Jaimin Lee op drums, Jelmer de Haan op bas en zangeres Dora Sisti. Mooi optreden met zowel eigen nummers als standards. Opeens is er rumoer bij de ingang en dan komt Sinterklaas met een stel Pieten binnen. Ze hebben de Leidse intocht erop zitten en Sint is toe aan een biertje en de Pieten blijken vrolijk dansende jazzliefhebbers te zijn. De band, even in verwarring gebracht, reageert adequaat door een jazzy Sinterklaas is Coming to Town in te zetten. Verrassend!
Bij Music at Aalmarkt 15 is een presentatie van de workshops How to Write a Song annex Open Mic avond. Verschillende muzikanten zingen wat eigen liedjes, maar al gauw wordt het een gezellige jamsessie. Niet echt een verrassing, maar altijd leuk.
Maar er is nog veel meer muziek in Leiden, zoals in de tuinzaal van De Burcht waar het Barnicle Bill trio een concert geeft. Met John Engels op drums, Mark Haanstra op bas en Miguel Martinez op saxofoon spelen ze mooi en uitgebalanceerd, al vaker gezien, maar het blijft goed. Wel jammer dat er zo weinig publiek is, en dat ondanks het feit dat het een gratis concert is!
Tenslotte de dag afsluiten in de Q-Bus waar De X voor de tweede keer zijn 20-jarig bestaan viert. Te laat voor Blistered, maar op tijd voor het optreden van het Liquid Sun Orchestra, die hun eerste ep hier presenteren. En ze maken er natuurlijk een feestje van, houden de goedgevulde Q-Bus flink in beweging met hun opzwepende Afrobeats. Prima afsluiter van een dag vol muzikale verrassingen!

LINKS:
Villeneuf
Bart Wirtz
Velvet
Yoonmi Choi
De Twee Spieghels
Sandra Spaceflower
Barnicle Bill
De Burcht
Liquid Sun Orchestra
De X
Q-Bus

Geen opmerkingen: