maandag 19 november 2012

Mooie afsluiting van een mooi weekend

Het is een prachtige najaarsdag die uitnodigt om een rondje door de stad te rijden langs de muziek die op diverse plaatsen speelt. Om te beginnen naar de Grote Beer waar weer een middagje Jazz on Sunday is met ditmaal een kwartet rond Ronald van Driel. Met Harry Emmery op de bas, Hans Braber op drums en Jeroen Brokkelkamp op sax. Spelen de bekende standards en doen dat goed.
Maar tegelijkertijd speelt het Marzio Scholten trio in De Twee Spieghels en klinkt op voorhand toch spannender. En dat is het ook, met Kristijan Krajncan op drums en Lars Diettrich op sax, produceren ze een uiterst geraffineerde en uitgebalanceerde soundscape. Voortreffelijk samenspel ook, het blijft een genot om naar te luisteren.
De dag/weekend sluiting is zoals gebruikelijk in 't Praethuys voor het optreden van Men in Blues. Maar er is ook nog een speciaal voorprogramma, de documentaire film The Rise and Fall of Hunky Dory. Hierin wordt in 45 minuten een beeld geschetst van de betekenis van muziekcafe Hunky Dory voor Leiden, dat een jaar geleden plotseling de deuren moest sluiten. Met veel muziek erin van de tribute-avond in de Q-Bus. Beetje weemoedig wordt je er wel van, maar dan zetten de Men in Blues in en wordt het alsnog feest!

LINKS:

Harry Emmery
De Grote Beer
Marzio Scholten
Lars Dietrich
Kristijan Krajncan
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: