zaterdag 3 november 2012

Geen alledaagse zaterdag

Wat er gebeurt als je tien muzikanten/dichters bij elkaar zet is vanmiddag weer te horen bij de Extremely Spontaneous Jam Session bij OPEN|Makers aan de Markt in de tijdelijke  'huiskamer' van Sandra Spaceflower. Boeiend om te horen hoe vanuit niets een nummer ontstaat, iedereen reageert op elkaar en vandaag doen er zelfs kinderen mee. In de loop van de maand volgen er hier nog meer jamsessies, concerten en workshops. Hou de agenda in de gaten!
Ondertussen is in De Twee Spieghels de muziek ook alweer begonnen met vandaag Ron Baggerman op de Ziggy Tab/Chapman Stick met Rick Burgemeestre op percussie en Peter Doppen op drums. Ron speelde afgelopen zomer nog met Vivienne Aerts een aantal concerten in Leiden, nu speelt hij (voornamelijk) eigen nummers. En dat mag er wezen, een heerlijk swingend optreden!
En dan is er vandaag, morgen en het hele volgende weekend de onoffiële opening van de Vrijplaats aan de Middelstegracht. De keuken/bar is nu klaar dus er kan gegeten en gedronken worden in het eetcafé en er is natuurlijk live muziek, van Danny Ramirez.
En hoewel er nog heel veel moet gebeuren is er al wel gelijk een nieuwe samenwerking ontstaan: zwervende Galerie Noodweer exposeert kunst van Marieke Mamarazzi en Jeroen Keereweer. Hier op de bovenverdieping. En ook met de buren van de Boekenzolder wordt al samengewerkt.
Dat er nog heel wat werk voorhanden is blijkt in de grote hal. Hier moet een kleine muziekzaal komen en dat moet natuurlijk helemaal geluiddicht worden. Werk aan de winkel dus en zo'n zaal kost een hoop, dus kom de komende dagen naar de Vrijplaats en eet, drink en doneer! Totdat de zaal klaar is zullen de optredens alleen unplugged zijn zoals aanstaande donderdag tijdens de Popronde en zaterdag bij het ipsYlon festival.

LINKS:
Sandra Spaceflower
OPEN|Makers aan de markt
Ron Baggerman
De Twee Spieghels
Danny Ramirez
Vrijplaats
Noodweer

Geen opmerkingen: