donderdag 15 november 2012

Gevarieerde avond bij Music at Aalmarkt15

Vanavond de tweede Meet the Artist bij Sandra Spaceflower op de Aalmarkt. Een mooi initiatief waar een zestal dichters/muzikanten/performers zich kunnen laten zien. Met vooraf telkens een kort introductiefilmpje zodat je ook wat van de achtergronden weet. De eerste muzikant is Ell Sol die een soort moderne Catalaanse volksmuziek brengt.
Tijdens een jamsessie hier, een paar weken geleden, ontstond een spontane samenwerking tussen de Italiaanse dichter Dino, voordraagster Chiara en pianist Arjen. Dino kon er vanavond niet bijzijn, maar Chiara en Arjen, samen met lichtbeelden, deden het prima zo met z'n tweeën. Mooie interactie tussen spel en voordracht.
Als derde is er Kevin Stunnenberg die zijn singer-songwriter talenten toont. Is wel even heel wat anders dan als bij Birth of Joy speelt! Mooie doorwrochte liedjes zijn het. Komt goed uit, want hij geeft hier ook een aantal workshops: How to Write a Song.
Na de pauze neemt Phoenix Lights, de band van zangeres Charley en pianiste Sandra het over. Bij de vorige Meet the Artist stonden ze hier nog als complete band mét danseres, vandaag vormen ze een duo. Mooie popliedjes ontdaan van alle franje.
Dan gaat het licht uit, de discobol aan en is het tijd voor Wij Leven Elektrotechniek. Tessa is de dichteres/performer en Julian zorgt voor elektronische composities daarbij, heel bijzonder. Als slot krijgen we van Tessa nog een eigen carnavalsnummer, ze komt tendslotte uit het zuiden van het land.
Tenslotte zijn er nog The Hounds, van oorsprong een singer-songwriters duo, maar die dit tegenwoordig op elektrische gitaren uitvoeren. Met veel vervorming en effecten, beetje garage/grunge-achtig.
Sandra's twee maanden bij OPEN|Makers aan de Markt zitten er alweer bijna op, maar ze heeft net te horen gekregen dat ze nog een maand langer mag blijven. Hopelijk komt er dan ook nog een derde Meet the Artist!
Op weg naar huis klinkt er uit De Twee Spieghels nog pianomuziek, want Sjoerd (van De Drie Spieghels) is met een stel vrienden even langsgekomen en is achter de piano gekropen. Hij speelt van alles en nog wat in het Engels en het Nederlands.
En als Sjoerd er mee ophoudt neemt een andere bezoeker het gewoon van hem over, een écht muziekcafé!

LINKS:
Ell Sol
Kevin Stunnenberg
Phoenix Lights
We Leven Elektrotechniek
OPEN|Makers aan de markt
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: