zondag 18 november 2012

Het kan weer niet op vandaag in Leiden

Het belooft een afwisselende muziekdag te worden vandaag. Het begint gelijk goed op de Aalmarkt bij Music at Aalmarkt15, waar Sandra Spaceflower al weer de vierde Extremely Spontaneous Jamsession heeft georganiseerd. Niets ligt vast, de muzikanten beginnen en zien wel waar ze terecht komen. Met soms heel bijzondere resultaten.
Dan door naar De Twee Spieghels waar Bernhard Berkhout & Friends op het menu staan. Nog een laatste stukje van Berhard gehoord, maar hij moet eerder weg dus de laatste set spelen Ewald Ebing, Sven Rozier, Cedric Glans en Rob Meulmeester met z'n vieren. Wordt ook een soort jamsessie, maar dan uitgaand van bekende jazzstandards.
Vervolgens door naar Scheltema waar de cd-presentatie van Balloons at Your Funeral van de band Trenchcoat plaats gaat vinden. Bij binnenkomst zit er een klassiek strijkkwartet te spelen, verrassend, maar het heeft wel iets.
De jongens van Trenchcoat hebben het flink aangepakt, want na het strijkkwartet is er ook nog een voorprogramma door Fat Angel. Al vaker gezien en ze maken er als altijd een feest van met hun Balkan-fun-punk. Jammer alleen dat het geluid in de zaal niet zo goed was afgesteld.
In de pauze die nu volgt kan iedereen een gratis glas whiskey om te proosten op de nieuwe cd halen. En dan, het is inmiddels half elf, begint het optreden van Trenchcoat. Aanstekelijke rock-a-billy met een Tom Waits sausje en een prima blazerssectie.
Ze spelen anderhalf uur non-stop door en tijdens het titelnummer verschijnt ook het strijkkwartet ten tonele. Vandaar dus. Het publiek in het uitverkochte Scheltema krijgt er geen genoeg van en dat levert nog een toegift van twintig minuten op. Prima optreden en die cd zou je alleen al vanwege het art-work kopen, maar de muziek is het óók meer dan waard!

LINKS:
Sandra Spaceflower
OPEN|Makers aan de markt
Bernard Berkhout
Ewald Ebing
Sven Rozier
Cedric Glans
De Twee Spieghels
Fat Angel
Trenchcoat
Scheltema

2 opmerkingen:

Anoniem zei

orkest? kwartet zul je bedoelen!

Peter J. Visser zei

Je hebt helemaal gelijk, het is aangepast.