zaterdag 31 oktober 2009

1+1=3 bij Artvark en New Niks

Busy, Busy, Busy is een samenwerkingsproject van het Artvark Saxophone Quartet en New Niks. Ontstaan tijdens de eerste editie van RottPod in het NAi in 2008. Deze samenwerking op uitnodiging beviel zo goed dat ze besloten er mee door te gaan. In maart 2009 was de premiere in het Bimhuis, in april werd de cd opgenomen en gisteren was de cd presentatie in De Doelen. Vandaag dus naar De Burcht in Leiden gehaald door Hot House.

Het programma bestond uit twee korte optredens van beide kwartetten, gevolgd door een optreden van beiden als octet.
Artvark zagen we eerder deze maand voor het eerst in Medemblik en we waren onder de indruk, dus een verrassing was hun optreden niet. Maar goed dat ze zijn! Rolf Delfos en Bart Wirtz komen beide uit Leiden en dus speelden ze een paar composities van de Leidse componisten, waaronder Bart's Pik suite.Maar dat ging niet ten koste van de rol van Mete Erker en Peter Broekhuizen, integendeel.

New Niks, de groep rond Arend Niks, kenden we nog niet maar dat gaan we goedmaken. Nu speelden ook zij een korte set met naast Arend Niks op drums, Erwin Hoorweg op toetsen, Andreas Suntrop op gitaar en Jasper Le Clercq op viool. Naast een antal eigen nummers speelden ze ook het nummer Bo Derek van Mete Erker, die daar ook zelf op meespeelde.

Daarna kwam de rest van Artvark erbij en speelden ze het eerste nummer van Busy cd, een nummer van Rolf Delfos dat volgens hem te lang was om ook nog na de pauze te spelen.
Hadden we voor de pauze al geweldige muziek gehoord, na de pauze werd het nog beter. Gezien de achtergrond van de muzikanten had het een hoog Nu Jazz gehalte, maar ook Trance Jazz was aanwezig.
Maar het was swingend van het begin tot het eind en het spelplezier straalde er vanaf. In november staan ze op diverse podia in Nederland, snel gaan kijken dus!

LINKS:
Artvark SQ
New Niks
Leids Jazz Trio

Geen opmerkingen: