zondag 4 oktober 2009

Carmen Gomez swingt de herfst in


Na de zomerstop stond deze eerste zondag van de maand weer in het teken van Fascinating Jazz in Restaurant De Sniep in Zoetermeer. Deze middag speelde Garmen Gomez Inc., een groep die we een paar jaar geleden ook al zagen.

De groep is genoemd naar zangeres Carmen Gomez en speelt volgens eigen zeggen 'Souljazz with a Bluesy touch', een goede omschrijving. De groep bestaat al 15 jaar en is prima op elkaar ingespeeld.

Drummer Marcel van Engelen hield de boel strak in de hand met zijn dan weer knallende, dan weer fluisterende spel. De eerste set bestond grotendeels uit covers als Rags, Mercy, Mercy, Mercy en Please don't let me be Misunderstood.

Bassist Peter Bjørnild zorgde voor een betrouwbare basis met inventief spel. Zijn solo tijdens I Put a Spell on You kreeg de hele zaal muisstil. En dat is nog nooit eerder gelukt in De Sniep.

Jongste bandlid is gitarist Folker Tettero die zowel in een ondersteunende rol als in solo's schitterde. De tweede set was iets minder overtuigend dan de eerste, maar hun versie van My Baby just cares for Me, maakte dat weer helemaal goed.

LINKS:
Carmen Gomez Inc.
Fascinating Jazz

Geen opmerkingen: