zaterdag 31 oktober 2009

Treinen wordt feest


Station Leiden Centraal is verbouwd en een pilot voor een nieuwe generatie stations. Reden om daar vier dagen lang het NS Try Out Festival neer te zetten met theater, film, literatuur en natuurlijk muziek.
Zo werd woensdag het StuKaFest gehouden in de wachthokjes op de perrons en was het station onderdeel geworden van het Leids filmfestival. Hier een korte film met live begeleiding op gitaar en zang.

Verder waren er iedere avond optredens van 3FM Serious Talents. Tussen 7 en 10 uur speelden er drie jonge bandjes. Korte optredens van nog geen half uur, maar dat past precies bij het motto van het festival: Treintje later?
Vrijdagavond opende met de band Number Nine, Een zonnige recht toe recht aan band met mooie vocale harmoniën.

Tweede band was LEFT die een soort unplugged set deden. Normaal spelen ze zwaar versterkt, nu moest het klein gehouden worden. Ging ze prima af, maar je wilt ze dan toch wel een keertje op volle sterkte horen.

De serie werd afgesloten met een optreden van Drive Like Maria, Eigenlijk geen aanstormend talent meer, die fase zijn ze al ruim gepasseerd. Ook zij speelden heel klein, de installaties van gitaar en bas staan op de barkrukken, maar overtuigend. Ze waren net terug uit Italië, enigzins vermoeid, maar dat was aan het optreden niet te merken.

LINKS:
NS Try Out Festival
Number Nine
Left
Drive Like Maria

Geen opmerkingen: