woensdag 21 oktober 2009

cd-recensie: Lavalu - Hope or Liquid Courage****


Al een paar keer live gezien het afgelopen jaar, nu is er dan eindelijk de eerste echte cd. Er waren al wel twee EP's verschenen, maar dit is het echte werk.
Lavalu (Mariëlle Woltring) is een begenadigd singer-songwriter die een mix brengt van pop en jazz met hier en daar een vleugje klassiek. De band bestaat verder uit doorgewinterde jazzmuzikanten en het is deze combinatie die de band maakt tot wat het is. Een band met een eigen geluid waar zowel een pop- als een jazzpubliek zich in kan vinden.
De cd is afwisselend, met nummers die soms groots en meeslepend zijn, soms klein en ingetogen, waardoor hij nooit verveelt. Interessant aan de muziek is vooral ook de gelaagdheid van de nummers en waar nodig is er nog een extra laag toegevoegd in de vorm van gastmuzikanten als Mark Haanstra, Sander Hop, Frank Cornelissen, Gulli Gudmundsson en het Kaas String Kwartet. Subtiele toevoegingen vaak, maar altijd een meerwaarde opleverend.
Vergeleken met live optredens is de cd iets ingetogener, iets bedachtzamer geworden. Want is een optreden van Lavalu pure energie, hier is perfectie en subtiliteit nagestreefd en dat is uitstekend gelukt!

Lavalu:
Lavalu, zang, toetsen
Miguel Boelens, saxen en effecten
Yonga Sun, drums
Jörg Brinkman, cello en effecten

LINK:
Lavalu

Geen opmerkingen: