zaterdag 10 oktober 2009

Open Podim Leiden-Noord start seizoen goed


Het is ondertussen duidelijk herfst geworden en dat betekent dat allerlei activiteiten uit hun zomerslaap ontwaken. Zo ook het Open Podium in buurtcentrum De Kooi in Leiden-Noord. Vier optredens van vier lokale artiesten. De avond opende met de jonge Tamatea van Kerkhoff die twee eigen composities op piano speelde.

Daarna volgde het Tamtamkoor onder leiding van Svetanka Sozovska. Ooit ontstaan tijdens een Tamtamfestival is het inmiddels een begrip geworden in Leiden. Zingen een mix met van alles wat, van Land van Maas en Waal tot Edelweiss en ook liedjes uit Suriname en Macedonie, een multicultureel koor dus. Binnen kort gaan ze optreden in Polen en vanavond was de premiere van een aantal Poolse liederen die ze hiervoor speciaal op het repertoire hadden gezet.

Ferry Rigault en Maarten Witkam maaktren in de jaren 70 deel uit van de groep Grote Bluf, een maatschappijkritische, Nederlandstalige popband. Onlangs voerden ze enkele songs van toen uit en deze bleken nog verrassend actueel te zijn en aan te slaan, een goede reden om ze hier nog een keer te laten horen. Voor velen was het een feest van herkenning, zelf kende ik alleen het nummer De Bende van Jan de Lichte omdat ze dat ook spelen met het trio Dempsey. De teksten stemden treurig, want inderdaad waren ze nog behoorlijk actueel.

De avond werd, na een korte pauze, afgesloten met The Thropics, opzwepende Kaapverdiaanse muziek met prachtige reggae-patronen en Afrikaanse stijlen als Funana en Zouk. De stoelen gingen aan de kant en er werd volop gedanst. Een feestelijke afsluiting van deze avond.

LINK:
Leiden-Noord

Geen opmerkingen: