vrijdag 6 november 2009

Kroeg te klein voor Gameplay


Gameplay is een nieuwe Nederlandse groep op de grens van jazz en pop bestaande uit een aantal bekende, doorgewinterde muzikanten. Het kwartet rond zanger, toetsenist en componist Frans Heemskerk opende de eerste set met twee instrumentale nummers De term Trancejazz komt weer bovendrijven, of zoals Frans het zelf noemt: magische melodien, hypnotiserende grooves en spetterende improvisaties. De avond kan al niet meer stuk.
Daarna wordt er een beetje gas teruggenomen als Frans ook gaat zingen, het doet een beetje aan Wouter Hamel denken, maar dan niet zo braaf. Want er is veel ruimte voor indrukwekkende solo's, vooral door gitarist Tim Eijmaal, geweldig! Tim kenden we al van Sven Hammond Soul, maar hier kwam zijn virtuoze spel veel meer tot zijn recht.
En dat was er de uitstekende ritme sectie bestaande uit drummer Eric Hoeke en bassist Mark Haanstra. De laatste zagen we dit jaar al in allerlei formaties, waaronder Lavalu, Agog, Barnicle Bill, Wired Paradise en de Club van Rome.
Het publiek was in grote getalen aanwezig, het Burchtcafe was stampvol, en het genoot volop. En terecht, want deze groep heeft het in zich om het helemaal te gaan maken met hun catchy liedjes en vette grooves. Trancejazz van de bovenste plank! En wat zelden gebeurt in het Burchtcafe: het publiek vroeg en kreeg een toegift, dat zegt genoeg.

LINKS:
Gameplay
Frans Heemskerk
Tim Eijmaal
Mark Haanstra
Eric Hoeke

Geen opmerkingen: