zaterdag 21 november 2009

DS_Jam laat Leids Stationsplein schudden


Sinds het Try Out Festival eind oktober staat er op het stationsplein van Leiden een enorm videoscherm van DropStuff.nl waar geen treinreiziger omheen kan. Helaas vertrekken ze nu weer, maar als afsluiter hadden ze nog een klein popfestival georganiseerd in samenwerking met museum De Lakenhal.

Geen grote namen, maar jonge/nieuwe creatieve bands speelden een korte set van ongeveer een half uur. Het duurde van twaalf tot acht, iets te vroeg en iets te laat, maar rond een uur of drie speelde het Utrechtse Common People een leuke set van catchy (indie) popsongs met duidelijke invloeden uit de sixties en punk.

LRC is een nieuw project van twee leden van Vlijmscherp, de Leids-Rotterdamse rapformatie. Klinkt positief en vraagt om meer. Kan, 11 december presenteren ze hun eerste EP, Hart voor Weinig in het LVC in Leiden als voorprogramma van de Fakkelbrigade.

The Dead Rudolphs uit Katwijk maken heftige gitaarpop met invloeden uit de jaren zestig in combinatie met een flinke dosis Grunge. Pure energie deze jongens!

Lugosi bestaat uit een aantal ervaren muzikanten, die eens wat anders wilden. Post-punk avant la lettre of The Dead Kennedies go Dutch.

Receive is een Haagse band die rauwe, melodische rock speelt. Led Zeppelin, The Cure, Alice in Chains, van alles is er in terug te vinden.
Hoewel niet alles gezien, was het een prima festival. En in tegenstelling tot het Try Out Festival konden de bands hier op volle sterkte spelen, dat is wel zo leuk.

LINKS:
DropStuff
Common People
LRC
The Dead Rudolphs
Lugosi
Receive
De Lakenhal

Geen opmerkingen: